Otillräcklighet

12.03.2019 kl. 14:23

Förra veckan var utmanande. På ett bra sätt. Jag gjorde så mycket, skrev så mycket, vaknade tidigt, åt regelbundet och jobbade som bara vad. Fick gratis spendera en vecka på ett forskningscentrum och bara andas gradu. Från morgon till kväll. Utmanande. Men bra. Grät lite första kvällen av ångesten som fyllde mig. Rädslan för något jag inte kunde sätta fingret på. Men sedan gick det bra.

Den här veckan fylls jag av känslan av otillräcklighet. Jag gör lite, skriver inger, sover länge, äter oregelbundet och känner verkligen inte att jag får något gjort. Och det är bara tisdag. 

Vill verkligen ta det lugnt. Min gradu ligger inne den här veckan för mellankommentarer. Är ändå över halvvägs ren. En god bit över halvvägs faktiskt. Jag vill ta det lugnt, samla tankarna, sitta här om äta mina jordnötssmöriga äppelbitar och fundera på om jag borde läsa lite kurslitteratur eller låta bli. För det är okej. 

Men känslan av otillräcklighet fyller mitt liv till så stor grad varje dag att den blir extra stark nu. Hur känner man att man inte är en misslyckad individ? Hur står man stolt och vågar säga vad man tycker utan att vara rädd för att bli dömd? Finns det en genväg? Jag vill så gärna ha en genväg.