Vad jag läser just nu

04.03.2019 kl. 14:51

Vill bokblogga lite mer, så det är vad ni får idag. Har som vanligt flera böcker pågång samtidigt, det är mitt nya standard. Försöker allmänt uppliva mitt läsintresse på olika sätt, bland annat så har jag ju en bokklubb just nu! Hurraaa! Halpiskulturtanterna heter vi på instagram, följ oss där! Vi dricker öl och läser bibliotekslånade böcker, som en bör.

1. De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru. En Augustprisvinnare som är en väldigt stereotypisk sådan och vår senaste bokklubbsbok. Har kommit ungefär 1/4 in i boken, och trots att det går ganska snabbt och smidigt att läsa så är den svår! Hänger inte riktigt med, måste backa och läsa på nytt. Fundera och ta till mig lite i taget. Väldigt välskriven, vackert språk, intressant handling. Men också en riktig läsutmaning!

 

2. Odinsbarn av Siri Pettersen. Den första boken i en trilogi. Det var en stund sedan jag läst YA fantasy, men åh så skönt det är! Handlingen går snabbt framåt, översättningen (från norska) är riktigt riktigt bra, världen är spännande och karaktärerna intressanta. Just en sådan bok som sitter extra bra att varva all gradulitteratur med! Rekommenderar för alla som vill smaka på fantasy men som är rädda för att de ska vara lika tungt som exempelvis Sagan om ringen. Det här är lätt att ta till sig och en bra inkörsport om man är lite osäker.

 

3. Kring denna kropp av Stina Wollter. Alltså. Jag älskar Stina! Verkligen älskar henne. Lyssnar på boken via Storytel, och den läses upp av henne själv. Har gråtit flera gången för den träffar mig rakt där den borde göra. Har insett saker om mej själv och måsta pausa bara för att tänka. Hon är så smart och har gått igenom så mycket. Verkligen ett starkt tips från mej! Den är underbar och hemsk och fantastisk och smart och välformulerad. Följ henne också gärna på instagram, där delar hon med sig av ännu fler smarta tankar.