Nytt försök

21.02.2019 kl. 16:07

Allt blir mer officiellt när man skriver ner det. Så detta är säkert mest ett inlägg för mej själv än för någon annan.

Jag försöker vara vege. Igen.

Har gjort ett par misslyckade försök. Eller misslyckade och misslyckade. För varje försök så har jag kommit lite längre i mina egna tankesätt och hittat fler grejer som verkligen är goda och som jag tagit in i mitt köttätande matliv.

Men nu. Nytt försök. Senaste gångerna har det fallit på mitt dåliga samvete. Då jag fallit för hönssås, biffar och hamburgare. Blivit arg och ledsen på mig själv och bara gett upp. Så nu kör vi en lite snällare taktik:

1. Jag ger mig själv ett mål kött i veckan. Någonstans där på 200 gram. Inkluderar rött kött och höna.

2. Borde väl egentligen kalla mig själv för pescetarian. Äter alltså fisk, ägg och mjölk. Fisken försöker jag hålla på den hållbara, miljövänliga sidan. Men äter inte i ärlighetens namn så mycket fisk. Så det lilla jag konsumerar ids jag inte skära bort just nu. Mjölkprodukterna skär jag bort i den mån som jag hittar hållbara veganprodukter. All vår joghurt och matgrädde har redan länge varit vegansk, och har ingen lust att gå tillbaka. Glass äter jag lite 50/50. Mjölken har jag svårt att välja bort, men försöker ha vatten allt oftare som matdryck. Kaffemjölken är nästan alltid havremjölk. Ägg älskar jag. Helt för mycket. Men försöker se till att hönorna har det så bra som möjligt. Ägg från burhöns kommer inte in genom min dörr.

Så. Känns bra att ha det svart på vitt. Ganska förlåtande regler ändå, men det känns bra att försöka. Min sambo är också mycket mer med på det här nu än tidigare omgångar, så det känns bra. Slipper göra egen mat och se på hans kött (som ofta ser jävligt mycket godare ut). Fast jag älskar djur så gör jag ju nog det här för miljön. För att jag inte kan se på vårt klimat och samtidigt med gott samvete äta kött. Det går inte. Och våra pengar räcker till att lägga några euro mer i veckan på att köpa vegemat. Också en enormt viktig faktor måste jag erkänna.

Men om ni har bra vegerecept så skicka gärna! Jag försöker fortfarande lista ut hur jag ska leva så att det inte slutar med att jag äter pasta varje dag :D