Vårpepp och en sönderstressad själ

06.04.2018 kl. 22:45

Stackars blogg, vad övergiven du blev! Men mitt liv rusar fram i 500km i timmen, och jag har inte tid att sitta ner och reflektera.

Praktiken är i full gång, och trots att jag hoppats på gymnasium så blev det högstadiet för min del. Delvis mitt eget val, eftersom jag inte var beredd att åka fram och tillbaka till Kyrkslätt varje dag. Då sku jag verkligen gå sönder.

Men älskar verkligen min praktik. Eleverna är underbara, och jag har fått de bästa som högstadiet kan erbjuda! Jag märker ändå hur svår tanken att måste undervisa t.ex. grammatik är, så tror att gymnasiet ändå är min grej. Men den här praktiken visar nog de bästa sidorna med högstadiet trots allt <3

Trots alla varma känslor så är jag så stressad... Praktiken tar precis all min tid, och mellan varven klämmer jag in jobb och seminariearbete. Det är helt galet, och min hjärna och min kropp hänger inte med. Känner igen alla utmattningssymptom från en tidigare vår. Känner att både minnet och kroppen sviker mig. Kan inte minnas grejer, och det jag minns måste jag få ta i min egen takt, oftast ett par dagar senare än alla andra önskar. Påsken var jag hemma hos mina föräldrar. Både för att Hena hade fullt program och för att jag sku få göra ingenting med gott samvete. Och jag var så trött... Sov 10 timmars nätter, och ändå hölls mina ögon knappt öppna under dagen. Känns som att jag bara inte hinner med.

Såg att det senaste inlägget handlade om att vi var påväg på resa, och insåg samtidigt att jag aldrig skrev något om det. Ska vi vara ärliga så tänker jag inte lova ett sådant inlägg heller. Men det var alldels underbart! Vi hade en massa tid för varandra, för samtal, för pussar och för gemensamma minnen. Vi såg en massa fint, gick otroligt mycket, åt god mat, goda bakelser och drack öl och vin. Såg fina byggnader, coola museum, mina efterlängtade pandan, fler fina kyrkor än vi orkade med och njöt av underbart vårväder. Allt var bara så bra.

Nu försöker jag peppa mig med att våren snart är här! Det är en massa kul på kommande. Ylonz och vappen är inte långt borta. Sommaren har redan en massa kul inplanerat. Jag har en spännande jobbintervju nästa vecka. Och så ska vi göra ett beslut om en resa som antagligen sker i oktober med gymnasiegänget <3 Sånt peppar en!

Ta hand om varandra!