Mitt 2017

05.01.2018 kl. 14:57

Julen kom och for. Året bytte. Ups.

Själv slutade inte mitt år på bästa sätt, och det var en tung början också. Blev sjuk i mitten av december med en helt galen hosta. Led genom julen, kom hem tillbaka och efter nyår (som jag spenderade i soffan för mej själv. Hena kom hem för att se på raketerna med mej, men annars dog jag för mej själv) tog jag mej till läkaren. För att få veta att jag har lunginflammation. Kul. Så inte bästa början på året, och jag håller på att bli lite galen av att hänga hemma och måsta skippa allt kul mina vänner gör!

Man anyways! Varje år brukar jag kolla igenom de mål jag satt upp för mig för det kommande året, så here we go! Förra årets inlägg hittar du här om du är nyfiken.

- Bli färdig kandidat och fira att jag tagit mej igenom tonvis av studier

OUH YES! Fick mina papper i handen och kunde inte vara stoltare. Kändes så himla bra att ha uppnått något konkret. Inser nu att jag inte riktigt firade det. Dagen jag fysiskt fick mina papper kollade vi på Game of Thrones hemma hos en kompis, och naturligt så bjöd jag på skumppa då. Men utöver det så firade jag inte riktigt. Slår på stort sen istället när jag blir magister!

 

- Ge mitt allt inför studentteaterns pjäs och njuta av att spela teater igen

Kanske en av de roligaste grejerna jag gjorde under året! Det var så himla stressigt under övningsperioden, men jag är lite stolt över hur bra jag fixade att planera mitt liv och få allt att snurra på. Tittade precis igenom min och Henas väggkalender för 2017, och skrattade högt åt hur marsmånad såg ut, då det stor ST på nästan varje dag. Men hade så roligt och det var fantastiskt att stå på scen framför publik igen. Njöt verkligen av att få göra något jag älskar igen.

 

- Bli bättre på att strukturera min tid så att jag hinner med både studier, kompisar och teater

Nå... Joo. Det kan jag väl säga. Visst behöver jag hela tiden jobba på det. Men med tanke på att jag verkligen hann med allt utan att bli helt galen visar att jag kanske fixade det.

 

- Göra något riktigt fantastiskt på sommaren som gör den minnesvärd

JA! Min underbara sommarpraktik. Kan inte sluta vara lycklig över hur bra sommaren blev tack vare det och vilka dörrar det öppnade för mig. Hann också med en hel del annat fantastiskt under sommaren. En otroligt kul mökkireissu, min födis, Tuska, fantastiska Worldcon (som verkligen kommer med på listan över minnesvärda saker, kommer aldrig att komma över hur coolt det var!) och en solig dag i Tallinn. Och även om det var väldigt sensommar så gifte sig min första kompis, och det var så fint att vara där och fira deras stora dag <3

 

- Bli en bättre bloggare! Producera texter! Inte glömma bort vad jag älskar att göra!

*insert so many laugh emojis*. So sorry. Nä. Verkligen inte. Mitt skrivande har verkligen lidigt. En del kreativa projekt har påbörjats, men inte mycket mer än så.

- Hitta lycka i vardagen och lyssna till mej själv och vad jag behöver. Som vanligt skall jag tänka på att JAG KAN och SHIT HAPPENS. Skall inte ge upp utan hellre be om hjälp.

Jag tror att jag har varit ganska snäll mot mig själv i år. Det känns så. Jag har varit lycklig i år och försökt att lita på mej själv mera och kasta mej själv in i situationer jag inte varit super bekväm med, bara för att inse att allt blev hur bra som helst. Självklart har det funnits svackor, och jag har inte på något sätt haft ett perfekt år. Men mycket har varit minnesvärt och bra. Och jag har människorna runt mej att tacka för det <3 Det är mina vänner som gör allt så fint!

 

Så 2017 är över. Vad vill jag att skall ske 2018?

- Avsluta mina pedagogiska studier och se till att få så mycket som möjligt ut av min praktik.
- Resa! Wien är inbokat, men något spontant utanpå det är också välkommet.
- Börja minst ett nytt jobb och lära mej nya och spännande saker.
- Börja på min gradu och se till att det blir en positiv upplevelse.
- Prioritera spontana kvällar med mina kompisar.
- Läsa mycket och hitta nya böcker att älska. Särskilt fantasy skall prioriteras i år.
- Fortsätta vara snäll mot mej själv! Tro på mej själv och våga saker. Komma ihåg att lita på andra och att jag inte måste orka allt själv.

Låt det här bli ett bra år!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver: