Män som ber om ursäkt

19.10.2017 kl. 09:04

Ber om ursäkt för att jag hoppar från ett jobbigt ämne till ett annat. Men jag behöver hoppa tillbaka till MeToo och prata lite mer om en grej jag nämnde. Män som erkänner att de gjort fel.

Har sett så mycket diskussion om det här på facebook och twitter. Jag skrev också vidare på min privata instagram där jag tackade män för att de vågar ställa sig upp. Men vill göra klart att jag självklart inte menar alla.

Jag vill tacka de män som ställer sig upp och ber om ursäkt för att de gjort fel tidigare. Men jag vill inte hylla dem. Jag säger inte att de är hjältar, men jag tackar dem för att de tar ansvar för sina handlingar. För det skall man faktiskt göra. Det känns som ens plikt. Och det är skillnad på att erkänna sina synder för att bli klappad på huvudet, förlåten och så är allt glömt, och att ta ansvar för sina handlingar. Har du verkligen våldtagit någon räcker inte en post på facebook med tusen likes. Då måste du personligen be om ursäkt till personen du utnyttjat sexuellt.

Så vad jag kanske försöker säga är att hylla inte män som betett sig som svin. Tacka dem möjligtvis, men be dem också ta ansvar för sin svinighet. Påminn dem om att ord är starka, men att handlingar är starkare. Se inte dem som ”one of the good guys”. Det är inte ”good guy” att ge sig på kvinnor, helt samma hur mycket man väller ut sina känslor i text.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver: