Kvinnor som hatar kvinnor

02.10.2016 kl. 13:28

Jag blir så himla provocerad. Och störd. Och vill sluta scrolla genom facebook förevigt. Detta eviga förminskande av kvinnor.

Jag blir så himla trött på alla streotypa fördomar om kvinnor som internet är fullt av. Alla dessa fantastiskt roliga skämt om hur en kvinna är. Att det inte går att förstå kvinnor. Att kvinnor är svartsjuka med ett galet temperament. Bitchy, bossy, irrational,slutty, attentionwhore, unstable, crazy... Tyvärr helt för vanliga ord som förminskar ett helt kön. Jag googlade "women meme" och klickade upp bilder. Gör det du också. Man får upp sida efter sida med en massa bilder på hur "jobbiga" kvinnor är.

Visst, internet är ett ställe som från början haft attityden att man inte skall ta något seriöst och att ingen får ta illa upp. Och många himlar säkert med ögonen åt det jag skriver och menar just att man måste ha lite humor och inte vara så triggerd av allting. Det är ju bara internet. Men nej! Tyvärr så är vi alla uppkopplade hela tiden. Det betyder också att internet är en naturlig del av vår vardag och vi tar intryck av alla dessa bilder och "skämt". Jag blir ledsen när jag ser att mina kvinnliga vänner sätter en like på den här sortens bilder och taggar vänner.


Ett av de största problem när det kommer till det här är medier och internet föder tanken om att kvinnor måste hata andra kvinnor. Som kvinna får man inte vara glad över att det går bra för någon annan, man måste glädjas över andras olycka och hata människor utan vettiga orsaker. Det skall vara lättare att hitta elaka saker att säga om andra kvinnor än snälla och uppmuntrande. Eftersom jag är ett stort youtubefan så kan jag ju inte annat än här referera till Lilly Singh aka iiSuperwomanii. Hon har en fantastisk kampanj som heter #Girllove. Den går just ut på att döda detta hat som finns mellan kvinnor. Det känns ju löjligt att en sådan kampanj är nödvändig, men det är den verkligen.

Jag hade en stund då jag bara blev för ledsen och störd på facebook att jag tog en paus från min newsfeed. Och jag mådde så mycket bättre. Har lust att göra det igen. Men samtidigt löser det ju ingenting att blunda för verkligheten. Jag kan gå omkring i min egna lilla feministiska bubbla och leka att världen nog är så som jag vill att den skall vara. Men det hjälper ju inte någon. Istället kanske jag måst bli lite upprörd ibland för att ens göra en liten skillnad i världen.

Så snälla du som läser detta. Försök att ta som utmaning till dej själv att hata andra kvinnor lite mindre. Gör inte dumma kommentarer i onödan. Blir du verkligen så störd på någons utseende, röst, tonläge, uttalanden, vad hon gör eller har på sig, vem hon är tillsammans med eller vem hennes vänner är, vad hon tycker tänker och känner...? Kan du istället hitta något bra att säga om henne? Är det du säger ens sant eller vill du bara hitta på något att kommentera? Jag behöver också jobba på detta! Jag älskar att skvallra helt för mycket. Men jag måste komma ihåg att det är en sak att berätta något vidare och att trycka ner någon annan. Vad än samhället försöker säga så har vi alla en röst och det gäller att använda den väl. Och jag vill inte använda min längre till att trycka ner fantastiska kvinnor. Det är inget bort från mej själv att det går bra för någon annan. Älska varandra och sprid positivitet. Det är allt jag har att säga.

Kommentarer (2)
Jag har själv en dotter och önskar att världen skulle vara vänligare för kvinnor då hon växer upp. Tyvärr har Internet fört med sig en massa negativt för kvinnor, av vilket du nämde en del. Innehållet på Internet kommer inte att ändra i fall inte människorna gör det.
Mikael02.10.16 kl. 21:14
Eller hur! Känns hemskt att flickor (och pojkar också för den delen) skall vara tvugna att växa upp i samhälle som har ett ohälsosamt könsklimat. Särskilt som det sist och slutligen bara är en attitydfråga.
04.10.16 15:08
HAH! Fick mig o tänka på vad Turschaninoff sa på bloggträffen, att hon fått "kritik" för boken Maresi att "kvinnorna är för snälla mot varandra, int e ju flickor sådär snälla irl"!! LIKE SERIOULSY?????
Hon hade förstås vari sådär "nää???" åt vilken gubbe de nu sen va som sa de där.... man blir nog tokig
Rebz02.10.16 kl. 22:16
Härligt... Man blir så frustrerad!
04.10.16 15:10